Zonneboiler

Houdt u van lekker warm douchen maar wilt u toch besparen op uw energiekosten? Dan is de zonneboiler een goede investering. Uw energierekening zal lager uitvallen en u bent milieuvriendelijk bezig.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat bestaat uit een warmwaterboiler en een zonnecollector. De zonnecollector vangt het zonlicht op en zet dit om in warmte. Dit opgewarmde leidingwater wordt bewaard in de goed geïsoleerde boiler. Wanneer u de warmwaterkraan opendraait, stroomt het water via de boiler naar de kraan. Zelfs bij een paar uur zon in de winter kan het water al warm genoeg zijn om te kunnen douchen of schoonmaken. Als het water toch niet helemaal op temperatuur is, wordt het water naverwarmd. De CV-ketel, geiser of warmtepomp helpt dan bij het opwarmen van het leidingwater.

Verschillende varianten zonneboilers

Er zijn diverse varianten op de markt. Allereerst kunt u kiezen uit drie verschillende zonneboilers wanneer u warm kraanwater wilt verkrijgen van zonne-energie: de standaard versie, een CV-zonneboiler en een compacte variant. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om uw woning te verwarmen met behulp van zonne-energie. In zo’n geval is een zonneboilercombi meer iets voor u.

Laat u adviseren

Als u overweegt om een zonneboiler te laten plaatsen, is het verstandig om een professional in te schakelen voor een advies op maat. Iedere woning is namelijk anders, let daarom op de volgende zaken:

    • Is uw dak geschikt voor het plaatsen van een zonneboiler?
    • Is uw CV-ketel geschikt als naverwarmer?
    • Welke capaciteit heeft u nodig om aan de warmwatervraag te voldoen?
    • Moet een vergunning aanvragen?

Wilt u meer informatie? Laat u adviseren door de specialisten van Van Vliet Verwarming. Van Vliet heeft jarenlange ervaring in het installeren van CV-ketels, vloerverwarming en boilers.