Zonnepanelen Pro
 
 

Kosten

De kosten van zonnepanelen is afhankelijk van het aantal wat geïnstalleerd dient te worden. Natuurlijk telt ook de kwaliteit van de zonnepanelen mee in de hoogte van de kosten. Voor een standaard installatie voor een gebruikelijk woning betaald u rond € 3.000 à €4.000. U beschikt hierbij over 5 à 6 zonnepanelen. Het aantal wat geleverd wordt voor dit bedrag is afhankelijk van de leverancier.
 

Vermogen

De kosten van het vermogen van de zonnepanelen kan ook per leverancier verschillen. Vaak kunt u rekenen op € 5,-. Dit is ook afhankelijk van de koppeling naar uw stroomnet. Er zijn zonnepanelen beschikbaar die door middel van een inverter gekoppeld zijn aan uw stroomnet. Ook zijn er zonnepanelen die resterende stroom opslaan in een daarvoor bestemde accu. De kosten zijn per gebruik verschillend.
 

Kosten bepalend

Een aantal keuze voor de zonnepanelen en de bijhorende installatie zijn bepalend voor de kosten. Het materiaal van de zonnepanelen telt mee. Bij een hogere kwaliteit kunt u ook een hoger bedrag verwachten. Wenst u een langere levensduur? Ook dit beïnvloed het bedrag. De hoeveelheid wat u nodig hebt aan vermogen of wilt opwekken en het uitbesteden van de installatie, kan de kosten verhogen. Een hoog rendement is vaak wenselijk. De totaal kosten kunnen mogelijk deels gecompenseerd worden met een subsidie die door uw gemeente of provincie beschikbaar wordt gesteld.
 

Plat of hellend dak

De kosten van de zonnepanelen zijn niet veel verschillen wanneer deze op een plat of hellend dak worden geplaatst. Wel zit er verschil in het materiaal voor de montage. Bij een plat dak is meer materiaal nodig dan bij een hellend dak. Daarentegen kan het platte dak wel andere voordelen bieden. Zo kan bij het platte dak de zonnepanelen in het dak worden verwerkt. Hierbij worden flexibele zonnepanelen gebruikt die verlijmd worden met uw dakbedekking. De montage van deze constructie kan sneller verwerkt worden dan bij een dak die hellend is.
 

Verschil rendement

De hoogte van het te behalen rendement is afhankelijk van het materiaal van uw zonnepanelen. Een zonnecel van polykristallijne kan een rendement behalen van 15%. Uw specialist beschikt over een techniek die een hoogte van 17% kan halen. Beschikt u over zonnecellen met monokristallijne? Dan kunt u een rendement behalen van 19%. De hoogte van het rendement is in vergelijking met het verleden met 13% gestegen.